Майстер народного розпису Макар Муха - Клименко, Н. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Творчість М. К. Мухи монументальна. Про це свідчить і те, що орнаменти, створені ним,— готові розробки для монументального розпису, для різьбярів, карбувальників. Це рідкісної краси ескізи для оформлення приміщень мозаїкою, фресками, вітражами. Саме ця особливість його творів ставить автора в ряд кращих майстрів декоративного розпису. Якщо більшість полотен М. К. Мухи відтворюють квіти, то в картинах на літературні теми — сюжетні оповідання і пейзажі, що обрамовуються співзвучним орнаментом.