Агатангел Кримський як фольклорист і етнограф - Борисенко, В. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Агатангел Кримський, 120-річчя з дня народження якого щойно відзначала громадськість, був справжнім лицарем української науки і культури. В ного науковій спадщині — понад 1000 наукових праць з питань історії, етнографії, мовознавства і фольклористики. Особливу увагу вчений приділяв вивченню народної творчості, зокрема пісень на батьківщині Т. Г. Шевченка — Звенигородщині.