Весняні аграрні звичаї та обряди українців Поділля - Творун, С. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Аграрні звичаї та обряди українців Поділля — цікавий пласт побутової культури, що відображають світогляд і вірування селян даного етнічного району. Актуальність теми визначається насамперед її недостатньою вивченістю в етнографічній літературі. Праці російських та українських вчених з проблем аграрної обрядовості в основному стосувалися лише тих землеробських обрядів, які входять до складу календарних та релігійних свят, тобто дозвілля, а не трудових процесів. Обряди, які безпосередньо проводяться в полі, на городі, в обійсті, на жаль, залишилися поза увагою дослідників. Виняток становлять лише обжинки. Вони більш-менш повно висвітлені в етнографічній літературі.