Народне мистецтво в США - Селівачов, М. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Протягом трьох весняних місяців 1989 р. автор даної статті в приватній подорожі знайомився з художнім життям Нью-Йорка, штатів Орегон, Каліфорнія, Колорадо, Нью-Мексіко, Техас. Народним мистецтвом (Folk Art) у США називають типологічно різні явища: творчість індіанських аборигенів, іспаномовного населення, англомовних «піонерів» та їхніх нащадків, решти іммігрантських спільностей, які зберігають етнічну своєрідність.