Бондарний посуд жителів українських Карпат (кін. XIX — поч. XX ст.) - Бетехтіна, Т. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Можна зробити висновок, що в даному регіоні бондарство до рубежа XVI—XVII ст. розвивалося лише як домашнє виробництво на власне слов’янській достатньо давній основі. Його виділення в самостійне ремесло серед інших деревообробних промислів в Західній Україні відбувається у зв’язку з розвитком цехової системи. Цьому сприяли певні історичні умови, що полягали, крім всього іншого, в економічній орієнтації на Захід.