Чумацькими шляхами: знахідки народних рецептів лікування травами - Шкарбан, А. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Два роки тому здійснився давній задум — організувати на громадських засадах постійно діючу народознавчу експедицію «Чумацькими шляхами», організатором і керівником якої став письменник Василь Скуратівський. Вона покликана вивчати всі сторони народного побуту, зокрема чумацького, відкривати нові скарбниці духовного життя українців.