Українська етнографічна тема у філокартії польського малярства - Бугаєвич, І. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Польські художники багато і плідно працювали над українською етнографічною тематикою. Де ж можна побачити їхні твори? Адже багато з них загублено або знищено часом, інші містяться в недосяжних музеях чи приватних збірках. І тут у нагоді стає філокартія. Поштові ілюстровані листівки зберегли репродукції згаданих мистецьких творів. Значні їх тиражі протистояли всепоглинаючому плинові часу. Важливо зазначити, що на листівках відображалися найбільш талановиті твори — інакше вони не знайшли б масового збуту.