Особливості вишивки на Житомирщині - Шевчук, А. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Грунтовну відповідь на питання, якою була вишивка Житомирського Полісся в далекі минулі часи, може дати тільки дослідження всіх її районів. Сподіваємося, поставлена проблема приверне увагу етнографів і мистецтвознавців до цього мальовничого краю. У даній статті використано матеріали власних досліджень автора в селах Великій Козарі, Романівці і Камені Дзержинського району, Іванові, Ліщині, Луках Андрушівського району Житомирської області та вишивані речі з власної колекції.