Традиції випікання хліба в українців Альберти (1900-і — 1930-і рр.) - Лісова, М. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Українські емігранти принесли з собою до Канади звичку до хліба і звичай його приготування, який залишився в більшості незмінним протягом багатьох років. Деякі аспекти цієї культурної спадщини залишаються невід’ємною частиною українсько-канадської кухні навіть і сьогодні. Але в новому оточенні домашнє випікання хліба переважно зводиться тільки до свят — Різдва, Паски та інших, пов’язаних з релігійними календарем. В сучасному українсько-канадському суспільстві «щоденний хліб» — магазинний і навіть обрядовий хліб воліють часом купити, аніж випікати за домашнім звичаєм.