Валентина Василівна Рубан (Народна творчість та етнологія, 2014)
5 грудня 2014 року відійшла у вічність Валентина Василівна Рубан – доктор мистецтвознавства (1991), заслужений діяч мистецтв України (1994), член-кореспондент Національної академії мистецтв України (1997), головний науковий співробітник відділу образотворчого мистецтва Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. Валентина Василівна, дивовижним чином поєднуючи скромність і авторитетність, товариськість і принциповість, толерантність і вимогливість, захопленість і виваженість, була і залишається для колег взірцем безупинного служіння обраній справі. Вічна пам’ять.