Степан Арсентійович Макарчук (Народна творчість та етнологія, 2014)
2 грудня 2014 року Україна, суспільство, українська етнологічна наука понесли велику втрату. Відійшов за вічну межу відомий учений-етнолог, доктор історичних наук, професор кафедри етнології, заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка, академік Академії наук вищої освіти України, заслужений діяч науки і техніки України Степан Арсентійович Макарчук. Він був мудрим наставником, батьком, дідусем. З життя пішов непересічний учений, патріот, громадський діяч, учитель, світла людина. Вічна пам’ять йому і царство небесне його добрій душі.