Система харчування у слов'ян, ціннісні орієнтири в історичному розвиткові та поетика харчової культури в книзі "Коды повседневности в славянской культуре: Еда и одежда" - Артюх, Л. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглянуто особливості традиційного святкового столу українців. Проаналізовано символічні значення основних страв та їх зв'язок із календарними святами й обрядами. Авторка детально описує етапи підготовки святкових частувань. The article examines the peculiarities of the traditional Ukrainian festive table. The author analyzes the symbolic meanings of key dishes and their connection with calendar holidays and rituals, detailing the preparation stages of festive meals.