Вісті з фронту (за 300 метрів від передової) - Хай, М. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті описуються спостереження автора безпосередньо з фронтової зони. Окреслено повсякденне життя солдатів, труднощі та виклики, з якими вони стикаються. Наведено рефлексії про вплив війни на моральний дух військових. The article describes the author's observations directly from the frontline zone. It outlines the daily life of soldiers and, the challenges, and difficulties they face. Reflections on the impact of war on the soldiers' morale are provided.