Навчальний посібник з народознавства - Стаценко, Н. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Рецензія на книгу: Культура і побут населення України. К., 1991.— 230 с. Рецензована праця є, по суті, першим в українській етнографії досвідом видання такого типу. Створений майже п’ятнадцять років тому підручник «Культура и быт украинского народа» (Київ, 1977) морально застарів і потребував не просто фактичних доповнень і уточнень, а й концептуального переосмислення проблем етнічної та етнокультурної історії українського народу. Новий навчальний посібник «Культура і побут населення України» є результатом творчої співпраці між вузівською й академічною наукою. Спираючись на найновіші досягнення етнографічної та історичної думки, авторський колектив здійснив, на наш погляд, вдалу спробу показати основні етапи етнічної історії України, створити цілісну картину розвитку матеріальної та духовної культури її населення і сучасних етнічних процесів у республіці.