Дослідження української епіки - Іваницький, А. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Рецензія на книгу: Грица С. Украинская песенная эпика. М., 1990.—270 с. В книзі вперше монографічно досліджено українську фольклорну епіку як окрему родову категорію. Зміст спирається на історичні, соціологічні та музично-фольклорні джерела.