Радості і печалі Марії Козаченко - Качкан, В. (Народна творчість та етнографія, 1991)
У народної малювальниці з Київщини Марії Миколаївни Козаченко за плечима немало спогадів, ваговитих за змістом. На деяких фактах можуть вирости оповідки або й легенди. Понад півтори сотні робіт у різних техніках створено Марією Козаченко.