Дерев'яні католицькі храми Львівщини - Юрченко, С.; Швець-Машкара, С. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Народи, які протягом століть разом з українцями проживали на території нашої республіки створили яскраві, самобутні мистецькі твори, зокрема й пам’ятки архітектури. Цей пласт народної творчості залишається і досі «білою плямою» в історико-архітектурній спадщині України, що значною мірою позбавляє можливості її цілісного сомислення і викладання. Тому велике значення має вивчення різновидів споруд, що з тих чи тих причин до цього часу не привертали уваги дослідників. Ними є дерев’яні костьоли. Ні окремих статей, ні навіть згадок про них не знайдемо в жодному історико-архітектурному виданні радянського часу.