Фундаментальна праця з традиційного хліборобства України - Наулко, В. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Рецензія на книгу: Павлюк С. П. Традиційне хліборобство України: Агротехнічний аспект. К., 1991.—224 с. В цій грунтовній монографії С. Павлюка всебічно розглянуто агротехніку одного з всесвітньовизнаних «хліборобських» народів світу — українців. Вперше в нашій етнографії висвітлено історико-культуринй розвиток хліборобства на терені України від найдавніших часів дотепер, проаналізовані його технологічні засоби та особливості розвитку в різних регіонах.