Нові дані про Риботицький малярський осередок другої половини XIX ст. - Александрович, В. (Народна творчість та етнографія, 1992)
В останні десятиліття увагу дослідників привертають Риботичі. Це західноукраїнське містечко (нині територія ПНР) в XVII—XVIII ст. було одним з центрів іконописання. Акти церковних візитацій середини другої половини XVIII ст. неодноразово вказують на образи «роботи риботицької». Мистецьке життя м. Риботич досліджене частково, а в науковий обіг введено тільки декілька розрізнених фактів.