Стійкість народних традицій - Юсипчук, М. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Різьба по дереву, поруч з ткацтвом і гончарством, є одним з найдавніших і найпоширеніших видів традиційного мистецтва на Гуцульщині. Цьому сприяли величезні лісові масиви, багаті на розмаїті породи деревини. Вже в XIX ст. на Гуцульщині існувало три школи різьби по дереву: Яворівська, Брустурівська (Річківська) і Косівська, які мали свої певні відміни і зберігали таємниці народного ремесла, що передавалися від майстра учням.