Невідомий лист Володимира Гнатюка. Підготовка до друку і вступне слово Миколи Мушинки (Народна творчість та етнографія, 1992)
Дочка Івана Панькевича Марта Дольницька надіслала мені лист українського фольклориста Володимира Гнатюка (1871—1926) до невідомого адресата від 2 січня 1990 р. Подаємо текст листа (з незначними правописними змінами) як причинок до святкування 120-річчя від народження цього визначного українського фольклориста і громадського діяча.