Іван Дзюба (Народна творчість та етнологія, 2022)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України глибоко сумує через непоправну втрату – 22 лютого 2022 року на дев’яносто першому році відійшов у вічність Герой України, академік НАН України, радник президії НАН України, видатний учений-літературознавець, культуролог, громадський та державний діяч Іван Михайлович Дзюба. Протягом усього життя Іван Михайлович був прикладом відданого служіння Україні, утверджував високі критерії наукової діяльності, гуманізм та духовні чесноти, що їх прищеплював як умілий педагог усім довкола. Висловлюємо глибокий жаль, скорботу та щирі співчуття родині й близьким, соратникам і учням Великого українця. Вічна пам’ять! Царство Небесне його душі!