Пам’яті видатного славіста (Народна творчість та етнографія, 1992)
У лютому 1992 року на 82-у році життя помер академік Петро Динеков — світило сучасної славістики, визначний болгарський вчений, що користувався заслуженим визнанням і пошаною в світовій науці. Діяльність академіка Динекова охоплювала фольклористику, історію й теорію літератури, текстологію, порівняльне літературознавство й критику. Кожне дослідження вченого було позначене широтою ерудиції високою культурою, оригінальним стилем, виваженими, об’ємними висновками й програмними завданнями для подальших славістичних досліджень.