Писанки Олени Вінтоняк-Гриценко - Степовик, Д. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Олена Вінтоняк-Гриценко брала участь у багатьох виставках, в тому числі мала персональні виставки у Німеччині, Франції і Швейцарії. Народне мистецтво користується повагою через свою екзотичну природу, яка далека від західної естетичної ментальності. Саме з цього погляду українська писанка цікава західному колекціонерові. Відгуки на виставки не те що схвальні, а просто захоплюючі.