Буковинська новорічна «переберія» - Курочкін, О. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Традиційні народні маски — важливий показник стану збереження етнокультурних старожитностей. Там, де не втрачена ритуальна потреба у певний період року відтворювати фантастичні святкові образи, неодмінно пульсують глибинні джерела усної творчості, пам’ять поколінь утримує залишки давніх вірувань та уявлень.