Культурно-освітня діяльність українських січових стрільців - Чоповський, В. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Давно проминули роки першої світової війни. У той складний і суперечливий час українські січові стрільці здійснили надзвичайно великий подвиг в ім’я національно-культурного відродження українського народу. Культурно-освітня і літературно-мистецька діяльність січових стрільців, яка має велике значення для вивчення історії відродження української державності, потребує дальшого грунтовнішого дослідження.