Інтегральна оцінка рівня інноваційності закладів вищої освіти Південного регіону України - Лозова, Т.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2024)
У статті проведено оцінку рівня інноваційності закладів вищої освіти Південного регіону України за допомогою інтегральних індексів, які характеризують різні аспекти внутрішнього потенціалу закладу та його використання. Розроблено методику інтегральної оцінки рівня інноваційності ЗВО та розглянуто ієрархічну схему розрахунку зведеного інтегрального індексу інноваційності, яка містить 13 блоків. Ідентифікацію отриманих результатів щодо рівня інноваційності ЗВО Південного регіону розглянуто за оціночною шкалою рівня інноваційності, яка нараховує чотири класи. The article assesses the level of innovation of higher education institutions in the Southern region of Ukraine using integral indices that characterize various aspects of the institution’s internal potential and its use. A methodology for the integrated assessment of the level of innovation of HEIs has been developed and a hierarchical scheme for calculating the consolidated integrated index of innovation, which contains 13 blocks, has been considered. The identification of the obtained results regarding the level of innovation of HEIs of the Southern region has been considered using the evaluation scale of the level of innovation, which has four classes.