Ефективні механізми регулювання інноваційного розвитку аграрного сектору економіки України - Дяченко, Н.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2024)
Досліджено ефективні механізми забезпечення ефективності регулювання інноваційного розвитку аграрного сектору економіки України, серед яких підтримка малого та середнього бізнесу; створення електронних платформ для торгівлі та використання механізмів публічного digital-маркетингу; розвиток біотехнологій та виробництво біопрепаратів для захисту рослин та тварин; удосконалення системи управління якістю та безпечністю продукції шляхом впровадження міжнародних стандартів; створення систем контролю якості на всіх етапах виробництва; розвиток інфраструктури шляхом модернізації транспортної інфраструктури, елеваторів та інших об’єктів інфраструктури; розвиток сучасних логістичних центрів; створення сприятливого інвестиційного клімату, який сприятиме залученню інвестицій у аграрний сектор економіки; розвиток державно-приватного партнерства, що сприятиме залученню державних та приватних інвестицій до реалізації інфраструктурних проєктів та інших програм розвитку аграрного сектору, збільшенню обсягів фінансування та прискоренню їх реалізації, чим забезпечить формування конкурентоспроможності аграрного сектора економіки України. Effective mechanisms for ensuring the effectiveness of regulation of innovative development of the agricultural sector of the economy of Ukraine have been investigated, including support for small and medium-sized businesses; creation of electronic platforms for trade and use of public digital marketing mechanisms; development of biotechnology and production of biological products for plant and animal protection; improvement of the quality and safety management system of products through the implementation of international standards; creation of quality control systems at all stages of production; development of infrastructure through modernization of transport infrastructure, elevators and other infrastructure facilities; development of modern logistics centers; creation of a favorable investment climate that will facilitate attraction of investments in the agricultural sector of the economy; development of public-private partnership that will facilitate attraction of public and private investments in the implementation of infrastructure projects and other programs for the development of the agricultural sector, increase the volume of financing and accelerate their implementation, thereby ensuring the formation of competitiveness of the agricultural sector of the economy of Ukraine.