Дискусійна платформа «Культур-антропологічні аспекти наслідків російської військової агресії проти України» (Народна творчість та етнологія, 2022)
14 квітня 2022 року в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України відбулося чергове засідання дискусійної платформи «Культур-антропологічні аспекти наслідків російської військової агресії проти України». До заходу долучилися іноземні вчені-україністи з Польщі, Молдови, Болгарії, Ізраїлю й Канади та понад 50 учених з інститутів Відділення літератури, мови та мистецтвознавства НАН України – народознавці, мистецтвознавці, літератори та мовознавці. На цій науковій акції обговорення відбувалося за різними проблемними напрямами, інспірованими повномасштабним вторгненням російських військ на територію України. Увага акцентувалася на таких питаннях: масштабні міграційні процеси; інтеграція переселенців у нові середовища та адаптаційні практики української людності в умовах війни; інтенсифікація процесів формування української громадянської ідентичності; загрози екологічних та техногенних катастроф і руйнація культурної спадщини.