Конференція українських земляків Сибіру - Поклад, Н. (Народна творчість та етнографія, 1992)
В кінці (березня в Іркутську зібралася конференція представників українських земляцтв Сибіру й Далекого Сходу. З’їхалися не тільки побачитися й разом відсвяткувати Шевченківські роковини — вперше тут за роки радянської влади,— а й виробити план дій на сьогодні й на найближче майбутнє. Політична й суспільна ситуація дуже мінлива, держави утверджують свій суверенітет. Як бути українцям у теперішній Росії? Що їм потрібно? Що вони можуть зробити для рідної землі? Якої допомоги потребують від своєї Батьківщини?