Народне мистецтво як виховний засіб - Пащак-Трач, О. (Народна творчість та етнографія, 1992)
3 виступу Орисі Пащак-Трач, виголошеного на засіданні Комісії народного мистецтва на 5-у Конгресі СФУЖО, Торонто, 27 листопада, 1987 р.