Чи малював Тіціан козака? - Нудьга, Г. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Відомий знавець європейських джерел про історію України Ілько Борщак у своїй праці про наш народ і його зв’язки з Європою, написав, що художнику Тіціану належить найдавніший малюнок українського воїна-козака, опублікований 1550 року в книзі про народи світу та їхній одяг. Інформація, що й казати, сенсаційна, і тому зацікавила автора даної статті.