Ювілей фольклориста (Народна творчість та етнографія, 1992)
25 вересня 1992 року виповнюється 70 років від дня народження видатного вченого-фольклориста, доктора філологічних наук професора Московського педагогічного університету Бориса Петровича Кирдана. Науково-творчий діапазон Б. П. Кардана широкий: з-під пера вченого вийшло понад 200 наукових праць, в тому числі ряд фундаментальних монографічних досліджень; Б. П. Кирдан — упорядник, науковий редактор, консультант багатьох фольклорних збірок, антологій, офіційний опонент при захисті численних докторських і кандидатських дисертацій та ін.