Засновник хорової школи Костянтин Пігров - Саржинська, Л. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Автор статті не претендує на детальне висвітлення всього життєвого шляху відомого діяча культури. Це лише деякі штрихи до портрета одного із засновників хорової школи, заслуженого діяча мистецтв України, професора Костянтина Костянтиновича Пігрова. Складаю подяку за допомогу його учням і послідовникам, які дали можливість познайомитися з його неопублікованими листами, розповіли багато цікавого про нього, — це В. М. Луговенко, А. П. Захаров, А. Т. Авдієвський, Є. В. Дущенко, С. П. Рєзников, Е. Г. Бєлявський, А. П. Серебрі та інші.