Анастасія Рак — майстер народної картини - Клименко, О.; Найден, О. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Творчість АнастасіТ Трохимівни Рак — цікавий приклад розвитку традиції народної картини на склі в її класичному варіанті. Твори майстрині відзначаються яскравою, часом складною живописністю, що загалом йде від базарної картини.