Визнаний майстер і вчитель (До 70-річчя від дня народження Сергія Нечипоренка) - Федорук, О. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Сергій Нечипоренко причетний до давньої традиційної культури українського ткацтва, яке визначило престижні орієнтири народної творчості, такої широкоплинної й регіонально розкриленої — від лемківської стишеної барвистості до полтавської розкутості кольорових площин. Нечипоренко, що вивчився на кролевецькій культурі ткацтва, прийшов до розуміння глибини рідної йому поліської орнаментальної образності, і далі — до відчуття найтонших варіативних її різновидів по всій ізопрагмичній та ізоглосній лініях виявів народно-творчої культури.