«Богогласник» — найвидатніша пам’ятка української духовної лірики XVII—XVIII ст. - Медведик, Ю. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Ще донедавна соціально-естетична доля української духовної пісні видавалася мало перспективною з огляду на широкомасштабні заходи для запровадження атеїзму в нашому суспільстві. Але тепер, в час національного Відродження, настають сприятливі умови для повернення кращих зразків духовних пісень до активного побутування серед народу. Тому нині вкрай необхідно відновити ті наукові студії над українською духовною лірикою, які започатковані науковцями ще наприкінці XIX ст.