Українська народна пісня на Кубані - Супрун, Н. (Народна творчість та етнографія, 1992)
По всій Кубанській землі звучить і до тепер українська пісня, звучить поряд з піснями багатьох інших народів, утверджуючи і невмирущу славу своїх предків, і силу генетичних коренів, і незгасиму природу національної народної творчості. У кубанських станицях, селах, містах, хуторах функціонують фольклорно-етнографічні колективи, основою репертуару яких є різножанрові українські пісні.