Основоположник першого українського хору на Західній Україні (До 100-річчя від дня народження Дмитра Котка) - Стельмащук, С. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Засновник першого українського професійного хору, найпопулярніший у 20-х роках на Західній Україні хоровий диригент, людина до самозречення закохана у рідну пісню, цілковито віддана справі розвитку української музичної культури, Дмитро Котко помер, не дочекавшись офіційного визнання ні в час хрущовської «відлиги», ані в часи застійного свавілля. Двері мистецьких установ були перед ним зачинені. Пригорнула його на старість доброзичлива художня самодіяльність, а нині ми відкриваємо для нього наші серця.