Конференція в Переяславі-Хмельннцькому - Жеплинський, Б.; Гнатюк, В.; Мормель, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
21—23 вересня 1992 року в м. Переяславі-Хмельннцькому Київської області проходила Всеукраїнська наукова конференція «Переяславська земля та її місце в розвитку української нації, державності й культури».