Сміхова культура: проблеми дослідження української традиції - Кімакович, І. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Серед безлічі питань, що постають у зв'язку з дослідженням сміхової культури, як народної, так і професійної, спробуємо виокремити і бодай пунктирно окреслити процес становлення та розвитку сміхових форм, осмислити природу сміху в різних культурних епохах, з’ясувати питання про ступінь дослідженості та характер української сміхової культури, її національну й історичну специфіку.