Духовні твори Миколи Леонтовича - Гордійчук, М. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Микола Леонтович увійшов у свідомість народу передусім як автор блискучих творів для хору, написаних на основі фольклорних мелодій та як майстерний їх гармонізатор. Проте відомо, що він активно працював також в іншій галузі, йдеться, зокрема, про духовну музику. Через певні політичні обставини, в умовах яких протягом десятиріч перебував український народ, шанувальники таланту Миколи Дмитровича по суті нічого не знали про цю частину його спадщини. Вона повсюдно заборонялася, не виконувалася і не друкувалася, окремі ті зразки збереглися тільки в деяких церковних бібліотеках, а також в архіві композитора, який знаходиться у відділі рукописів Центральної наукової бібліотеки ім, В. Вернадського АН України.