Чиїми ж були Карпати? - Наулко, В.; Старков, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Рецензія на книгу: Гошко Ю. Г. Промисли й торгівля в Українських Карпатах. XV—XIX ст. К.: Наукова думка. 1991.— 254 с. Дослідження Ю. Г. Гошка є логічним і послідовним продовженням його монографії "Населення Українських Карпат XV—XIX ст." (К., 1976), в якій автор чітко визначив свою позицію щодо питання про так звану волоську колонізацію Карпат. Автор переконливо доводить, користуючись багатющими архівними джерелами, що українці є давнім населенням Карпатського регіону.