Товстеньке. Єго лад і звичаї. Післямова і коментарі Артюх Лідії - Гнатюк, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Замітка Володимира Михайловича Гнатюка «Товстеньке, єго лад і звичаї», яка збереглася у фондах Інституту мистецтвознавства, етнології й фольклористики їм. М. Т. Рильського АН України, є одним з матеріалів задуманого і частково здійсненого повного етнографічного обстеження території Прикарпаття — батьківщини вченого. На жаль, в архіві не залишилося ніяких згадок про час написання цієї статті, однак можна припустити. що матеріал було зібрано і опрацьовано до 1913 року, коли Закарпатська Україна, Галичина й Буковина входили до складу Австро-Угорської імперії. Після 1914 року, тобто під час першої світової війни, цей матеріал, звичайно, не міг бути описаний у подібний спосіб.