Проект розбудови української діаспорної культури - Жук, Р. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Запропонована стаття професора Макгілнівського університету (Канада), почесного професора Української академії мистецтв Радослава Жука відбиває його погляди на проблеми розвитку української діаспорної культури. Автор багатьох оригінальних сакральних споруд, що збудовані в різних країнах світу, він здобув визнання як сміливий творець нових мистецьких форм і архітектор-експериментатор. Великим успіхом користувалася виставка архітектурних споруд Радослава Жука, організована в Києві Спілкою архітекторів України.