Зоряна Болтарович - Чмелик, Р. (Народна творчість та етнографія, 1993)
16 липня 1992 року на 58 році тяжка недуга обірвала життя відомого українського етнографа, доктора історичних наук, старшого наукового співробітника Інституту народознавства Академії наук України Зоряни Євгенівни Болтарович.