Онлайн-семінар із проблем нематеріальної культурної спадщини: Україна–Туреччина (Народна творчість та етнологія, 2022)
15 листопада 2022 року за ініціативи Національної комісії Туреччини у справах ЮНЕСКО відбувся онлайн-семінар «Нагальні питання нематеріальної культурної спадщини: приклад України» (Current Issues of the Intangible Cultural Heritage: Ukrainian Example), організований Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України спільно з Національною комісією Туреччини у справах ЮНЕСКО. У засіданні взяли участь співробітники ІМФЕ ім. М. Т. Рильського, які ознайомили турецьку аудиторію із безпрецедентними викликами для нематеріальної культурної спадщини в Україні внаслідок військової агресії РФ. Засідання проходило в лекційному форматі семінару англійською мовою. Доповіді українських науковців – мистецтвознавців, етнологів, фольклористів – супроводжувалися синхронним перекладом турецькою мовою, певна кількість із них мали презентаційний ряд.