Третій міжнародний етномузикознавчий симпозіум - Іваннікова, Л.; Пшенічкіна, Г. (Народна творчість та етнологія, 2022)
28–30 вересня 2022 року в Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки відбувся Третій міжнародний етномузикознавчий симпозіум «Актуальні питання східноєвропейської етномузикології». Ця неординарна подія в час війни стала справжнім святом для етномузикологів і фольклористів, об’єднала українських, литовських та латвійських учених. Тематика симпозіуму: «Вектори наукових досліджень традиційної музики у ххІ столітті». У рамках заходу розглядалася низка важливих проблем сучасної етномузикознавчої науки, а саме: регіональні, жанрові та виконавські особливості народної музики; історія, методика запису, обробки та архівування фольклорного матеріалу; сучасні методики аналізу та збереження нематеріальної культурної спадщини; картографування явищ народномузичної культури; традиційна інструментальна музика і танець; міжрегіональні та міжетнічні паралелі в музичному фольклорі; новітні методи та підходи до збереження елементів нематеріальної культурної спадщини; етномузична педагогіка; регіональні, жанрові та виконавські особливості народної музики тощо.