Міжнародна конференція з вивчення балад - Микитенко, О. (Народна творчість та етнологія, 2022)
1–5 вересня 2022 року в Тирані та Джірокастрі (Албанія) відбулася 50-та Міжнародна конференція з вивчення балад, організована Міжнародною баладною комісією (kommission für Volksdichtung / kfV) та Академією наук Республіки Албанія. Для цьогорічної ювілейної Конференції було обрано важливу та багатоаспектну проблему в галузі фольклору – «Балади та аудиторія у часі й просторі». Тематика передбачала широке обговорення питань, пов’язаних із висвітленням взаємозв’язку: співець / виконавець – слухач / аудиторія (як у синхронному аспекті, так і в діахронному); історичний аналіз жанру та вплив писемної традиції; сучасне побутування балад та інших пісенних жанрів фольклору тощо.