Нові народознавчі часописи - Дмитренко, М. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Неабияку роль у відродженні, реконструкції, пропаганді, збереженні традиційної усної творчості і формуванні нового інтелектуально-почуттєвого потенціалу нації пикликані виконувати українські народознавчі часописи, що з’явилися в 1991— 1992 рр. Народознавчі українські часописи «Літопис Червоної Калини», «Тернопіль», «Родовід», «Берегиня», «Писанка» перебувають на нелегкому початку свого шляху до читача. У ринкових умовах вільної України на них очікує ще більше випробувань.